top of page

NUOTTI-valmennus starttaa heti

NUOTTI-valmennuksen nimi juontaa juurensa englannin kielen sanoihin Not in Employment, Education or Training. NUOTTI-valmennus ammatillisena kuntoutuksena kohdentuu 16-29 -vuotiaille henkilöille, joiden toimintakyvyn heikentyminen rajoittaa tulevaisuuden suunnittelua, opiskelemaan tai työelämään pääsyä tai aiheuttaa opiskelun keskeytysriskin oppilaitoksesta saatavasta tuesta huolimatta.

NUOTTI-valmennuksen palvelunkuvauksessa ohjeistetaan palvelutuottajana SUJUa siitä, että yhteys valmennettavaan tulee ottaa viimeistään seuraavana arkipäivänä siitä, kun on saanut valmennuspäätöksen. Voidaan siis sanoa, että yhteinen valmennuksellinen työskentely alkaa heti. Oikea-aikaisuus onkin yksi NUOTTI-valmennuksen tunnuspiirteistä ja tekee siitä toimivaa ja tuloksellista. Jokainen tulee valmennukseen omasta tahdostaan: kukaan ei määrää ketään NUOTTI-valmennukseen. Valmennus perustuu omaan motivaatioon aktivoitua edistämään omaa tilannetta yhdessä oman valmentajan kanssa.

”Oikeanlaista ja oikea-aikaista apua on äärimmäisen tärkeää saada silloin, kun tunnistaa tarvitsevansa sitä. Oikea apu voi tehdä suuren eron loppu elämäämme, vaikka aluksi siltä ei välttämättä tuntuisi ja avun hakeminen voi tuntua hyvin vaikealta. Kun tunnistaa avun tarpeen, on rohkeaa pyytää apua. Siihen ei ole väärää aikaa tai tilannetta. Oikeanlaisen avun saaminen auttaa tuntemaan itsensä tuetuksi ja ymmärretyksi. Se helpottaa myös tunnistamaan miksi tai mistä avun tarve johtuu ja siten tulla itsetietoisemmaksi. Tärkeintä on muistaa, että et ole yksin. Avun saaminen auttaa meitä löytämään ratkaisuja ja kehittymään. On rohkeaa ja tärkeää pyytää apua, kun sitä tarvitsemme.” - Nuoren kokemus

Muutos ja kasvu koostuu pienen pienistä askelista. Joskus tarvitaan ripaus lisärohkeutta ottaa se ensimmäinen. Valmennukseen tullakseen voi pyytää yhteydenottoon apua läheiseltä, kaverilta tai joltakin itseltä tutulta työntekijältä tai ihmiseltä. Yhteydenotto voi mennä suoraan Kelaan tai voit olla SUJUun yhteydessä. Esimerkiksi kotisivumme yhteydenottolomakkeen kautta on helppoa laittaa viesti. Olemme sinuun yhteydessä valitsemallasi tavalla ja avitamme tarvittavalla tavalla, pian.


You have the courage to begin again.

Comentarios


bottom of page