top of page

"Olisinpa tajunnut aikaisemmin"Miltä aikuisen sujuvampi arki sekä parempi itseymmärrys ja jaksaminen kuulostaisi?  Yleisestä uskomuksesta poiketen neuropsykiatrista valmennusta on saatavilla myös aikuisille.

Meillä SUJU:ssa on aikuisikäisille suunnatusta neuropsykiatrisesta valmennuksesta jo yli 10 vuoden kokemus.

Yksilöllisiä neuropsykiatrisen valmennuksen prosesseja hyödyntävät ADHD ja autismidiagnoosin saaneet tai itsellään piirteitä tunnistavat aikuiset. Tuen tarve ei katso ikää, ei statusta eikä elämäntilannetta. Tyytyväiset valmennettavat ovat olleet yhtä hyvin asiantuntijatehtävissä työskenteleviä keski-ikäisiä henkilöitä, omaa urapolkua etsiviä nuoria aikuisia tai urapolun ja arjen haasteissa eläviä ihmisiä. Joku on saattanut saada diagnoosin vastikään, joku jo lapsena. Joku taas voi vasta olla pohtimassa, että “voisiko minulla olla”.

Kaikkiin näihin tilanteisiin neuropsykiatrinen valmennus sopii, koska se lähtee aina kulloisestakin tilanteesta.


Työote on valmennuksellinen. Se tarkoittaa sitä, että toimimme tasavertaisessa yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa, jonka pohjalla on arvostava kohtaaminen ja kaikenlaisen erilaisuuden arvostaminen. Työskentely on luottamuksellista ja se tapahtuu aina psykologisen turvallisuuden ilmapiirissä turvallisen tilan periaatteitamme noudattaen. Työskentelemme lähitapaamisina Tampereella ja Jyväskylässä keskeisillä paikoilla neuropsykiatrisesti esteettömissä toimitiloissamme. Etätyöskentelyyn käytämme A-turvaluokiteltua kuvapuhelujärjestelmää. Neuropsykiatrisesta valmennuksesta ei tehdä Kanta-järjestelmään vietäviä kirjauksia. Valmennuksessa työskentelet luottamuksellisesti kokeneen neuropsykiatrisen valmentajan kanssa sinulle tarpeenmukaisen mittaisen (esim. 5, 10, 15 tai 20 kertaa) valmennusprosessin. Valmentajalla on neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen taustalla aina terveydenhuollon, sosiaali- tai kasvatusalan korkeakoulutus ja runsaasti työkokemusta erilaisista kohtaamistyötehtävistä sekä lisäkoulutuksia. Valmennuksen tavoitteet määrittelet oman valmentajasi kanssa ja tarvittaessa käytämme standardoituja alku- ja loppumittauksia. Käytämme työskentelyssä myös urapohdintoja tukevaa persoonallisuus- ja kompetenssitestiä, jos siitä erikseen sovitaan. 


SUJUn neuropsykiatrinen valmennus toteutuu neurovahvistavassa ilmapiirissä. Työskentely on voimavara- ja vahvuuskeskeistä. Ratkaisukeskeinen ote katsoo eteen päin, aktivoi tekemään sinulle suotuisia asioita ja tuottaa siten onnistumisten polkua. Luotamme jokaisen ihmisen sisässä olevaan kasvavaan, oppivaan ja kehittyvään aktiiviseen toimijaan, joka haluaa pärjätä omassa arjessaan. 


Valmennus sopii itsemaksavalle asiakkaille tai maksusitoumuksella valmennusta saavalle. Joskus neuropsykiatrista valmennusta voi kustantaa oma läheinen, työnantaja, hyvinvointialue tai sosiaalitoimi. Valmennus ostetaan joko yksittäisine käynteine tai valmennuspaketteina. Voit ostaa valmennuksen Sujuvalmennus.com nettisivujen kautta voit olla yhteydessä yhteystietojen kautta, niin räätälöidään sinulle oma valmennuspolku.


"Ymmärrän itseäni nyt paljon paremmin ja neurokirjoa ylipäätään. Ja minusta tuntuu upealta, että olen voinut jakaa oppimaani jo läheiselle ystävälle, joka on juuri saanut diagnoosin. On ihanaa, että on tietoa!"
Comments


bottom of page