top of page
NUOTTI-valmennus

NUOTTI−valmennus on Kelan rahoittamaa nuoren ammatillista kuntoutusta, joka toteutetaan tavoitteellisena henkilökohtaisena valmennusprosessina ammattitaitoisen ja kokeneen valmentajan kanssa. Se on tarkoitettu 16−29 vuotiaille nuorille aikuisille, joiden toiminta- ja suorituskykyyn liittyy joitakin tekijöitä, jotka hankaloittavat tulevaisuuden suunnittelua, opiskelemaan tai työhön pääsyä tai siellä pysymistä.

 

Valmennuksen tavoitteena on lisätä motivaatiota ja vastuunottoa omaan elämäntilanteeseen vaikuttamisesta, tunnistaa vahvuuksia, kehittää taitoja ja itsetuntemusta sekä selkiyttää realistisia tulevaisuuden suunnitelmia opiskeluun tai työelämään suuntautuen. Myös haasteita aiheuttaviin syytekijöihin voidaan saada lisäselvyyttä ja sitä kautta ymmärrystä sekä oikeanlaisia keinoja pärjäämiseen. Valmennuksessa myös tehdään konkreettisia asioita, jotka edistävät päämäärään pääsemistä. Valmentaja tulee mukaan myös erilaisiin verkostotapaamisiin vahvistamaan ääntäsi nopeuttaen ymmärretyksi tulemista ja oikeanlaisten tukitoimien tai hoitopolkujen järjestymistä.

  • 20 tuntia yksilöllisiä valmennustapaamisia 5 kk:n aikana

  • Sinulle täysin maksuton

  • Sen aikana on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa

  • NUOTTI Coaching also in English 

  • Tällä hetkellä emme voi aloittaa uusia NUOTTI-valmennuksia (tilanne päivitetty 27.04.2023). Avaamme paikkoja taas heti, kun mahdollista.

NUOTTI-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa tai lähetettä eikä diagnoosipakkoa ole. Myöskään ei tarvita kirjallista hakemusta. Kelan työntekijä soittaa hakemisesi jälkeen sinulle ja kuulee puhelinhaastattelussa tarpeesi ja perustelusi ennen päätöstä NUOTTI-valmennuksen myöntämisestä. Muista vastata Kelan numeroon!

Valmentajat -sivulta saat lisätietoa SUJUn valmentajista, heidän koulutuksistaan ja työskentelytavoistaan. SUJUssa löytyy kaikilta työntekijöiltä erityisosaamista neurokirjon (ADHD, autismikirjo), epätasaisen kykyprofiilin, päällekkäisten tekijöitten ja oppimisen vaikeuksia synnyttävien tekijöiden osa-alueilta. Unihäiriöiden, fyysisten sairauksien, vammojen, addiktioiden sekä traumaattisten elämänsisältöjen vaikutukset pärjäämisessä ja jaksamiseen saavat valmennuksen aikana lisäymmärrystä.

 

Valmennukset toteutetaan SUJUn omissa toimitiloissa Tampereen keskustan tuntumassa (Erkkilänkatu 11 A), arjen toimintaympäristöissä, verkostotapaamisina sekä myös etäyhteyksien välityksellä. Käytössä on mCoach-etävalmennustyökalu. SUJU tuottaa NUOTTI-valmennukset Pirkanmaalla Kelan Keskisessä vakuutuspiirissä.

 

SUJU tarjoaa sujuvaa, tehokasta sekä mieluisaa valmennusta. Ohjaamme niin nuoria, heidän läheisiään kuin ammattilaisiakin. Käytä yhteydenottolomaketta - vastaamme mielellämme. Kuitenkin yleiset NUOTTI-valmennukseen liittyvät kysymykset kannattaa suunnata suoraan Kelalle.

In NUOTTI coaching you are assigned a personal coach who helps you plan your future. You will meet your coach regularly in your daily environment.

The coach will help you

  • recognise your strengths and skills

  • identify educational opportunities or jobs that might interest you

  • plan how to proceed towards your goals. 

Read more!

NUOTTI-valmentajat
nella-2.jpg
Suju_Nepro-3.jpg
anni_8-3-1.jpg

Nella Nuutinen

Eveliina Honkamäki

Anni Raunio

Ohje​

Ole yhteydessä Kelaan ja kerro olevasi kiinnostunut NUOTTI-valmennuksesta (esim. "haluaisin mukaan NUOTTI-valmennukseen"). Yhteydenottaja Kelaan voi puolestasi olla myös sinulle tuttu työntekijä, vanhempasi tai ystävä. Paperisia hakulomakkeita ei tarvita.  Kelan kuntoutuspuhelinnumero 020 692 205 (ma-pe klo 9-16) tai voit laittaa viestiä myös tästä asiasta sähköisen Oma asioinnin kautta.
 
Tarvittaessa autamme sinua Kela-yhteydenotossa: laitathan tästä lyhyesti viesti yhteydenottolomakkeen tai meilin kautta, soita tai laita tekstari tänne SUJUun. Tätä tapaa käytämme usein silloin, jos asianhoito puhelimitse on sinulle vaikeaa tai se lykkääntyy helposti.

Kerro Kelalle toiveestasi valita palveluntarjoajaksi SUJU Oy; yhteydenoton yhteydessä kysytään palveluntuottajavalintaasi. NUOTTI-valmennusta tarjoaa moni muukin taho, joihin voit tustutua halutessasi palvelutuottajarekisterissä.

Saamme SUJUssa tiedon myönteisestä päätöksestä Kelalta ja olemme sinuun heti yhteydessä, yleensä ensin tekstiviestillä. Tavoitteena on käynnistää valmennus mahdollisimman sujuvasti.

Joskus päätös Kelasta ei jostain syystä tavoita meitä. Jos yhteydenottoamme ei kuulu suuntaasi, niin olethan itse yhteydessä meihin, niin selvitetään tilanne!

"Valmennuksen aikana koin, että tulin kuulluksi kunnolla ensimmäistä kertaa ikinä. Sain paljon tukea ja apua ongelmiini ja vaikeuksiini. Koin myös, että valmennuksessa kartoitettiin hyvin omat tarpeeni sekä omat voimavarani."

"Valmennus oli avaintekijä siihen, että saan saatettua lukio-opintoni loppuun asti. Valmentaja oli ihana, ihmisläheinen ja lämmin, minkä takia hänen kanssaan keskusteleminen oli vaivatonta ja luontevaa."

"Siis tämä valmennus on vaan niin sellainen, että täällä saan edistyttyä. Ei tarvitse osata tai pelätä, koska tämähän on juuri valmennus."

 

"Valmennuksessa olen edistynyt yhtä paljon tai enemmän kuin siihen astisessa elämässäni yhteensä."

 

"Valmennus on ollut paras juttu tähänastisista. Tähänastisia on ollut todella paljon, mutta en ole edistynyt niissä. Nyt edistymistä todella tapahtuu ja vielä monilla elämän osa-aluella."

 

"Ihan kuin olisit auttanut minua kasvamaan aikuiseksi."

 

"Siis onko tällaista oikeasti olemassa: tämähän on kuin ulkoavaruudesta tipahtanut juttu! Ei voi olla totta..."

Valmennuskokemuksia
bottom of page