top of page
NUOTTI-valmennus

NUOTTI−valmennus on Kelan rahoittamaa nuoren ammatillista kuntoutusta, joka toteutetaan tavoitteellisena henkilökohtaisena valmennusprosessina ammattitaitoisen valmentajan kanssa. Se on tarkoitettu 16−29 vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, joiden toimintakyky on alentunut siten, että se hankaloittaa tulevaisuuden suunnittelua, opiskelemaan tai työhön pääsyä tai siellä pysymistä.

 

Valmennuksen tavoitteena on lisätä motivaatiota ja vastuunottoa omaan elämäntilanteeseen vaikuttamisesta. Valmennuksen aikana tunnistetaan vahvuuksia, kehitetään taitoja ja itsetuntemusta sekä selkiytetään realistisia tulevaisuuden suunnitelmia opiskeluun tai työelämään suuntautuen. Myös haasteita aiheuttaviin juurisyihin saadaan lisäselvyyttä ja sitä kautta lisätään itseymmärrystä sekä löydetään oikeanlaisia keinoja pärjätä omassa elämässä.

 

Valmennuksessa tehdään monenlaisia konkreettisia asioita, jotka edistävät tavoitteeseen pääsemistä. Valmentaja tulee mukaan myös erilaisiin verkostotapaamisiin tukemaan oikeanlaisten tukitoimien tai hoitopolkujen järjestymistä. Valmennustapaamiset toteutuvat kasvotusten ja etänä. Valmennustapaamisia toteutetaan SUJUn toimitilassa, valmennettavan arjen ympäristössä, verkostoissa ja vaikkapa jonkin aktiivisen toiminnon puitteissa.

  • 20 tuntia yksilöllisiä valmennustapaamisia 5 kk:n aikana

  • Sinulle täysin maksuton

  • valmennuksen aikana on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa, jos tapaamiset toteutuvat sovitusti

  • NUOTTI Coaching also in English 

  • Paikkatilanne: aloitamme uusia NUOTTI-valmennuksia (päivitetty 16.9.2023).

NUOTTI-valmennusta haetaan Kelasta ilman lääkärinlausuntoa eikä diagnoosipakkoa ole. Lomakehakemusta ei tarvita voit ilmaista toiveesi päästä NUOTTI-valmennukseen soittamalla tai kirjoittamalla OmaKelan viestikenttään asian. Luethan vielä tarkemmin alta kohta "ohje".

 

Kelan työntekijä soittaa hakemisesi jälkeen sinulle haastattelupuhelun yleensä muutaman viikon sisään. Haastattelussa kysytään elämäntilanteestasi ja tuen tarpeestasi. Muistathan vastata puheluun Kelan 020-alkuisesta numerosta.

Voit lukea Kelan täsmennetyistä myöntökriteereistä täältä!

Valmentajat -sivulta saat lisätietoa SUJUn NUOTTI-valmentajista, heidän koulutuksistaan ja työskentelytavoistaan. Kaikilta SUJUn työntekijöillä on erityisosaamista esim. neurokirjon (ADHD, autismi), epätasaisen kykyprofiilin, päällekkäisten syytekijöitten ja oppimisen vaikeuksia synnyttävien tekijöiden osa-alueilta. Unihäiriöiden, fyysisten sairauksien, vammojen, addiktioiden sekä traumaattisten tapahtumien vaikutukset pärjäämiseen ymmärretään. SUJU tarjoaa sujuvaa, tehokasta sekä mieluisaa valmennusta oli lähtötilanne mikä tahansa.

 

Valmennukset toteutetaan SUJUn omissa toimitiloissa Tampereen Kalevassa (Petsamonkatu 14). Käytössämme etätapaamisiin on helppokäyttöiset ja tietoturvalliset Viivi-videopuhelut. SUJU tuottaa vuoden 2023 sopimuskauden loppuun NUOTTI-valmennuksia Pirkanmaalla Kelan Keskisessä vakuutuspiirissä. 

 

Ohjaamme mielellämme niin nuoria, heidän läheisiään kuin ammattilaisiakin. Käytä yhteydenottolomaketta, soita tai laita viestiä. Yleiset NUOTTI-valmennukseen liittyvät kysymykset kannattaa suunnata suoraan Kelalle.

In NUOTTI coaching you are assigned a personal coach who helps you plan your future. You will meet your coach regularly in your daily environment.

The coach will help you

  • recognise your strengths and skills

  • identify educational opportunities or jobs that might interest you

  • plan how to proceed towards your goals. 

Read more!

NUOTTI-valmentajat
nella-2.jpg
Suju_Nepro-3.jpg
anni_8-3-1.jpg

Nella Nuutinen

Eveliina Honkamäki

Anni Raunio

Ohje​

Ole yhteydessä Kelaan ja kerro olevasi kiinnostunut NUOTTI-valmennuksesta (esim. "haluaisin mukaan NUOTTI-valmennukseen"). Yhteydenottaja Kelaan voi puolestasi olla myös sinulle tuttu työntekijä tai vanhempasi. Paperisia hakulomakkeita ei tarvita.  Kelan kuntoutuspuhelinnumero 020 692 205 (ma-pe klo 9-16) tai voit laittaa viestiä myös OmaKelan kautta.
 
Tarvittaessa autamme sinua Kela-yhteydenotossa: laitathan tästä lyhyesti viesti yhteydenottolomakkeen tai meilin kautta, soita tai laita tekstari tänne SUJUun. Tätä tapaa käytämme usein silloin, jos asianhoito puhelimitse on sinulle vaikeaa tai se lykkääntyy helposti.

Kerro Kelalle haastattelussa toiveestasi valita palveluntarjoajaksi SUJU Oy; yhteydenoton yhteydessä kysytään palveluntuottajavalintaasi. NUOTTI-valmennusta tarjoaa moni muukin taho, joihin voit tustutua halutessasi palvelutuottajarekisterissä. Valitse sieltä ensin "ammatillinen kuntoutus" -> asuinkunta -> kuntoutusmuoto (=NUOTTI-valmennus).

Saamme SUJUssa tiedon myönteisestä päätöksestä Kelalta ja olemme sinuun heti yhteydessä, yleensä ensin tekstiviestillä. Tavoitteena on käynnistää saman tein.

Joskus kuntoutuspäätös Kelasta ei jostain syystä tavoita meitä: jos yhteydenottoamme ei kuulu suuntaasi, niin olethan itse yhteydessä meihin, niin selvitetään tilanne!

"Valmennuksen aikana koin, että tulin kuulluksi kunnolla ensimmäistä kertaa ikinä. Sain paljon tukea ja apua ongelmiini ja vaikeuksiini. Koin myös, että valmennuksessa kartoitettiin hyvin omat tarpeeni sekä omat voimavarani."

"Valmennus oli avaintekijä siihen, että saan saatettua lukio-opintoni loppuun asti. Valmentaja oli ihana, ihmisläheinen ja lämmin, minkä takia hänen kanssaan keskusteleminen oli vaivatonta ja luontevaa."

"Siis tämä valmennus on vaan niin sellainen, että täällä saan edistyttyä. Ei tarvitse osata tai pelätä, koska tämähän on juuri valmennus."

 

"Valmennuksessa olen edistynyt yhtä paljon tai enemmän kuin siihen astisessa elämässäni yhteensä."

 

"Valmennus on ollut paras juttu tähänastisista. Tähänastisia on ollut todella paljon, mutta en ole edistynyt niissä. Nyt edistymistä todella tapahtuu ja vielä monilla elämän osa-aluella."

 

"Ihan kuin olisit auttanut minua kasvamaan aikuiseksi."

 

"Siis onko tällaista oikeasti olemassa: tämähän on kuin ulkoavaruudesta tipahtanut juttu! Ei voi olla totta..."

Valmennuskokemuksia
bottom of page