NUOTTI-valmennus

NUOTTI−valmennus on Kelan rahoittamaa nuoren ammatillista kuntoutusta, joka toteutetaan tavoitteellisena henkilökohtaisena valmennusprosessina ammattitaitoisen ja kokeneen valmentajan kanssa. Se on tarkoitettu 16−29 vuotiaille nuorille aikuisille, joiden toiminta- ja suorituskykyyn liittyy joitakin tekijöitä, jotka hankaloittavat tulevaisuuden suunnittelua, opiskelemaan tai

työhön pääsyä tai siellä pysymistä ja jatkamista.

 

Valmennuksen tavoitteena on lisätä motivaatiota ja vastuunottoa omaan elämäntilanteeseen vaikuttamisesta, tunnistaa vahvuuksia, kehittää taitoja ja itsetuntemusta sekä selkiyttää realistisia tulevaisuuden suunnitelmia opiskeluun tai työelämään suuntautuen. Myös haasteita aiheuttaviin syytekijöihin voidaan saada lisäselvyyttä ja sitä kautta ymmärrystä sekä oikeanlaisia keinoja pärjäämiseen. Valmennuksessa myös tehdään konkreettisia asioita, jotka edistävät päämäärään pääsemistä. Valmentaja tulee mukaan myös erilaisiin verkostotapaamisiin vahvistamaan ääntäsi nopeuttaen ymmärretyksi tulemista ja oikeanlaisten tukitoimien tai hoitopolkujen järjestymistä.

  • 20 tuntia yksilöllistä valmennustapaamista 5 kk:n aikana

  • maksuton

  • mahdollisuus saada kuntoutusrahaa ja ylläpitokorvausta (vaativat Kelan päätökset)

  • tällä hetkellä mahtuu uusia valmennettavia (tilannepäivitys 31.8.)

NUOTTI-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa tai lähetettä eikä diagnoosipakkoa ole. Myöskään ei tarvita kirjallista hakemusta. Kelan työntekijä soittaa hakemisesi jälkeen sinulle ja kuulee puhelinhaastattelussa tarpeesi ja perustelusi ennen päätöstä NUOTTI-valmennuksen myöntämisestä. Muista vastata Kelan numeroon!

Valmentajat -sivulta saat lisätietoa SUJUn valmentajista, heidän koulutuksistaan ja työskentelytavoistaan. SUJUssa löytyy kaikilta työntekijöiltä erityisosaamista neurokirjon (ADHD/ADD, autismikirjo), epätasaisen kykyprofiilin, päällekkäisten tekijöitten ja oppimisen vaikeuksia synnyttävien tekijöiden osa-alueilta. Unihäiriöiden, fyysisten sairauksien, vammojen, addiktioiden sekä traumaattisten elämänsisältöjen vaikutukset pärjäämisessä ja jaksamiseen saavat valmennuksen aikana lisäymmärrystä.

 

Valmennukset toteutetaan SUJUn omissa toimitiloissa Tampereen keskustan tuntumassa (Erkkilänkatu 11 A), arjen toimintaympäristöissä, verkostotapaamisina sekä myös etäyhteyksien välityksellä. Käytössä on mCoach-etävalmennustyökalu. SUJU tuottaa NUOTTI-valmennukset Pirkanmaalla Kelan Keskisessä vakuutuspiirissä.

 

SUJU tarjoaa sujuvaa, tehokasta sekä mieluisaa valmennusta. Ohjaamme niin nuoria, heidän läheisiään kuin ammattilaisiakin. Käytä yhteydenottolomaketta - vastaamme mielellämme. Kuitenkin yleiset NUOTTI-valmennukseen liittyvät kysymykset kannattaa suunnata suoraan Kelalle.

Valmennustiimi
Suju_Nepro-2_edited.jpg

Hanna Untala

Suju_Nepro-3.jpg

Eveliina Honkamäki

Ohje​

Ole yhteydessä Kelaan ja kerro olevasi kiinnostunut NUOTTI-valmennuksesta. Yhteydenottaja Kelaan voi puolestasi olla myös sinulle tuttu työntekijä, vanhempasi tai ystävä. Paperisia hakulomakkeita ei tarvita. 
Kelan kuntoutuspuhelinnumero 020 692 205 (ma-pe klo 9-16).
 
Tarvittaessa autamme sinua Kela-yhteydenotossa: laitathan tästä lyhyesti viesti yhteydenottolomakkeen tai meilin kautta, soita tai laita tekstari. Tätä tapaa käytämme usein silloin, jos asianhoito puhelimitse on sinulle vaikeaa tai se lykkääntyy helposti.

Kerro Kelalle toiveestasi valita palveluntarjoajaksi SUJU; yhteydenoton yhteydessä kysytään palveluntuottajavalintaasi. NUOTTI-valmennusta tarjoaa moni muukin taho, joihin voit tustutua halutessasi palvelutuottajarekisterissä.

Saamme SUJUssa tiedon myönteisestä päätöksestä Kelalta ja olemme sinuun heti yhteydessä, yleensä ensin tekstiviestillä. Tavoitteena on käynnistää valmennus mahdollisimman sujuvasti.

"Siis tämä valmennus on vaan niin sellainen, että täällä saan edistyttyä. Ei tarvitse osata tai pelätä, koska tämähän on juuri valmennus."

 

"Valmennuksessa olen edistynyt yhtä paljon tai enemmän kuin siihen astisessa elämässäni yhteensä."

 

"Valmennus on ollut paras juttu tähänastisista. Tähänastisia on ollut todella paljon, mutta en ole edistynyt niissä. Nyt edistymistä todella tapahtuu ja vielä monilla elämän osa-aluella."

 

"Ihan kuin olisit auttanut minua kasvamaan aikuiseksi."

 

"Siis onko tällaista oikeasti olemassa: tämähän on kuin ulkoavaruudesta tipahtanut juttu! Ei voi olla totta..."

Valmennuskokemuksia
Ota yhteyttä!

Kiitos yhteydenotostasi, palaan pikimmiten asiaan!