top of page
kansikuva-2.png
Keskustelu pienen pöydän ääressä

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on Kelan rahoittamaa maksutonta 16-29 -vuotiaan nuoren ammatillista kuntoutusta. Voit hakea sitä ilman lääkärinlausuntoa tai kirjallista hakemusta. Kuntoutuksen aikana voit saada kuntoutusrahaa. NUOTTI-valmennus on sinulle sopiva kuntoutus tilanteessa, jossa heikentynyt toimintakyky vaikuttaa arjessa pärjäämiseen, jaksamiseen, tulevaisuuden suunnitteluun, opiskeluun, työelämään pääsyyn tai opintojen etenemiseen.

Toteutamme NUOTTI-valmennusta Tampereen, Jyväskylän ja Seinäjoen alueilla.

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16-29-vuotiaille henkilöille, joidenka toimintakyky on heikentynyt siten, että arjessa pärjääminen tai  jaksaminen on jostain syystä koetuksella. Toimintakyvyn heikentyminen rajoittaa tulevaisuuden suunnittelua, opiskelemaan tai työelämään pääsyä tai hankaloittaa opinnoissa etenemistä. 

NUOTTI-valmennukseen voit hakeutua monenlaisilla taustasyillä. Niitä voivat olla esim. terveydentilaan liittyvät tekijät, oppimisvaikeudet, neurokirjon piirteet tai haastavat elämäntapahtumat. Voit tulla diagnoosilla tai ilman. Lääkärinlausuntoa et tarvitse.

 

NUOTTI-valmennus on sinulle maksutonta Kelan rahoittamaa nuoren ammatillista kuntoutusta, jota voit hakea ilman kirjallista hakemusta. Kuntoutuksen ajalta voit saada kuntoutusrahaa.

Tavoitteet, sisällöt ja toimintatavat räätälöidään yksilöllisesti sinulle tarpeesi huomioiden. Tavoitteet teet yhdessä valmentajan kanssa. Valmennuksessa tunnistetaan ja tuetaan voimavaroja sekä etsitään ratkaisuja.

 

Valmennuksessa voidaan käydä arvokeskustelua, opetella stressinhallintaa, tunnetaitoja, sosiaalisia taitoja, ajattelun taitoja sekä omien fysiologisten tarpeiden tunnistamista. Valmennuksen aikana hoidetaan tärkeitä asioita sekä tehdään arjen askareita.  

 

SUJUn valmentajilla on paljon tietoa ja kokemusta yksilöllisistä arvostavista kohtaamisista sekä erilaisista elämäntilanteista. Työskentely on ratkaisukeskeistä ja vahvuuslähtöistä ja arvostamme kaikenlaista ihmisyyden erilaisuutta ja moninaisuutta. SUJUn valmentajilla on erityisosaamista mm. neuropsykiatriasta kaikkine liitännäisineen, mielenterveydestä, fyysisistä sairauksista, traumoista, oppimisen pulmista sekä haastavista elämäntilanteista.

Also in English!

In NUOTTI coaching you are assigned a personal coach who helps you plan your future. You will meet your coach regularly in your daily environment.

The coach will help you

  • recognise your strengths and skills

  • identify educational opportunities or jobs that might interest you

  • plan how to proceed towards your goals. 

Hakeminen:

  • Ole yhteydessä Kelaan ja kerro olevasi kiinnostunut NUOTTI-valmennuksesta (esim. "haluaisin mukaan NUOTTI-valmennukseen"). Kelan kuntoutuspuhelinnumero 020 692 205 (ma-pe klo 9-16). Voit laittaa viestiä myös OmaKelan viestit -kohdan kautta. Yhteydenottaja Kelaan voi suostumuksellasi olla myös sinulle tuttu työntekijä tai vanhempasi.  

  • Autamme tarvittaessa hakemisessa. Laita silloin meille viesti yhteydenottolomakkeen tai yhteystietojen kautta, niin sovitaan tarkemmin!

  • Voit sopia maksuttoman tutustumiskäynnin SUJUn NUOTTI-valmentajan kanssa. Laita pyyntö tästä yhteydenottolomakkeen kautta.

Hakemisen jälkeen:

  • Kelan työntekijä soittaa sinulle 020-alkuisesta numerosta haastattelupuhelun. Haastattelussa kysytään elämäntilanteestasi ja tuen tarpeestasi. Silloin kun haluat tulla SUJU:ssa toteutettavaan valmennukseen, niin ilmoita palveluntuottajatoiveeksi SUJU Oy.

  • Kun saamme SUJUssa tiedon myönteisestä päätöksestä Kelalta, olemme sinuun yhteydessä. Ensimmäinen yhteydenotto tulee tekstiviestinä, jossa sovitaan puhelusta ja aloittamisesta.

  • Joskus kuntoutuspäätös Kelasta ei jostain syystä tavoita meitä: jos yhteydenottoamme ei kuulu muutamassa päivässä, niin olethan itse yhteydessä meihin ja selvitetään yhdessä!

Paikkatilanne

Päivitetty: 17.6.2024

Tampere

Päästään aloittamaan heti!

Jyväskylä

Päästään aloittamaan heti!

Seinäjoki

Päästään aloittamaan heti!

Valmentajat

Tampere

Nella
Eveliina
Nella Nuutinen
Eveliina Honkamäki
Hanna Untala
Suju_Nepro-2_edited_edited.jpg

Jyväskylä

Anu
Anu Kokki

Seinäjoki

Annika
Annika Nelimarkka
lainausmerkit

"Valmennuksen aikana koin, että tulin kuulluksi kunnolla ensimmäistä kertaa ikinä. Sain paljon tukea ja apua ongelmiini ja vaikeuksiini. Koin myös, että valmennuksessa kartoitettiin hyvin omat tarpeeni sekä omat voimavarani."

bottom of page